V soboto 13. 4. 2019 smo se zbrali v učilnici 5. b razreda, kjer smo čakali učiteljico Lidijo Ožek. Pogovarjali smo se iz česa lahko naredimo smutije. Odšli smo v računalniško učilnico in vsaka skupina je naredila čim več receptov. Ko smo prišli v učilnico 5. b razreda, smo dobili malico. Pojedli smo jo in se odpravili delati smutije. Na koncu smo jih odnesli ponudit ostalim učencem.

Lovro Kek, Pia Zupančič, Žiga Slak, Nika Jerlah, Tia Čebular, 3. razred

 

V soboto 13. 4. 2019 smo imeli čistilno akcijo. Vodila nas je učiteljica Tadeja Gliha. Začeli smo v Velikem Gabru, potem smo šli v Mali Gaber. Ko smo končali s pobiranjem v Malem Gabru, smo šli v Žubino. Obiskali smo čistilke. Vsaka nam je dala nekaj sladkega. Pobrali smo veliko smeti in vsako dali v vrečo. Utrdili smo, kako se ločuje odpadke. Videli smo reko Temenico. Na železniški postaji smo se malo odpočili, nato pa odšli nazaj do šole. Tako smo zelo koristno preživeli dan.

Pija Koželj, Jan Pekolj, Žiga Fortuna, Neža Špec, 3. razred

 

Na eko dnevu smo sodelovali na delavnici, kjer smo ustvarjali eko napise. Vodila nas je učiteljica Lidija Šajn. Najprej smo pripravili mizo. Nato smo z belo barvo pobarvali deske in počakali, da se deske posušijo. Na zastave smo pisali razno razne lepe besede tudi v drugih jezikih. Ko smo to napisali, smo te zastave obesili na vrvico. Ko so se tablice posušile, smo pisali razno razne besede. Nato smo pobarvali te besede, ki smo jih napisali na table. Nazadnje smo na velike zastave za šotore zapisovali besede.

Luna Kepa Uhan, Kaja Kastelic, Jaka Glavan, Jaka Travnik, Neža Gorše, 3. razred

 

Sodelovali smo na delavnici, kjer smo urejali cvetlične gredice. Vodila nas je svetovalna delavka Maja. Na začetku smo si razdelili dela in se spravili k delu. Začeli smo puliti travo s korenino. Potem smo začeli kopati in saditi. Pripravili smo mrežo in z njo pokrili zemljo. Na koncu smo na mrežo položili še lubje ter oprali asfalt.

Tia Zajc, Tara Rupnik Zidar, Matevž Praznik, Anže Čebular, 3. razred

 

V soboto 13. 4. 2019 smo imeli eko dan. Sodelovali smo na delavnici prve pomoči, ki jo je vodila naša učiteljica Suzana Jefim. Pogovarjali smo se o različnih poškodbah, pripomočkih in raziskovali zdravilne rastline. Delali smo tudi z lutko za oživljanje, nosili, se naučili položaj za nezavestnega in izdelali mazilo iz aloje vere. Najbolj všeč nam je bilo delati z lutko. Za naslednjič bi bila dobra tudi filmska delavnica, kjer bi posneli film, kako ne škodovati okolju.

Pika Rozman, Vesna Vodnjov, Anže Grabljevec, Alex Pekolj, 3. razred

 

Od šole smo se odpravili do cerkve in pobrali smeti. Nato smo se razporedili po pokopališču in še tam pobrali smeti. Pot smo nadaljevali do lovske koče, kjer smo se igrali in hkrati pobirali smeti. Tam smo bili pol ure. Potem smo se odpravili nazaj proti šoli in tudi tam pobrali smeti. Vodila nas je učiteljica Helena.

Lara Cafuta, Alen Erjavec, Benjamin Verbič, 3. razred

Dostopnost