Dan začnem s šolo in ga končam z igro. Rada se učim s tatijem, ker mi ni treba tako veliko popravljati kot pri mami. Lahko sem malo več zunaj, čeprav se ne morem igrati s prijatelji. Lahko uživam z družino. Včasih mi kaj ne gre, takrat prosim mamico, da mi pomaga. Zanimivo mi je, ko si posnetke naložim sama in mi pri tem nihče ne pomaga. Nočem, da Matija tekmuje in se lahko prej igra, ker prvi konča. Po navadi začnem ob 7.00, končam pa ob 11.00. Po navadi imam jaz več naloge in Matija hitreje konča. Včasih si zaželim, da bi bilo manj naloge. Všeč mi je, ko se z učiteljico pogovarjava po skypu. Včasih se vidim na skaypu tudi s sošolci. Ker nam učiteljica daje veliko posnetkov, sva z Matijo dobila svoj računalnik. Zdaj je moj brat tudi moj sošolec. Učiteljica se zelo potrudi, ker nam snema učno snov. To mi je zelo všeč. Ko sem imela rojstni dan, so mi sošolci zapeli po skaypu, učiteljica pa je zaigrala na kitaro. Tudi učiteljica Urška nam pošilja zabavne posnetke za angleščino. Najraje pa imam, ko se doma začne podaljšano bivanje, da se lahko igram. Doma imam pomočnico učiteljice, ki je moja mami, in je kar stroga. Tata pa pravi, da je pri nas doma ravnatelj, ki malo ukazuje, a ni preveč strog. Z njim naredim nalogo hitreje. Najraje med poukom doma nimam odmorov, da imam potem več časa za igro. Naslednji teden bodo počitnice, zelo se jih veselim.

 

Ivana Bagon, 3. razred

 

Šola na daljavo mi ni najbolj všeč. Boljše mi je v šoli. Tam nam učiteljica razloži snov, ki jo potem razumem. Če kaj ne vem, jo lahko vprašam. Raje hodim v šolo tudi zaradi prijateljev. Doma smo že tako dolgo, da mi je že zelo dolgočasno. Pogrešam svoje prijatelje in učiteljico. Nočem biti nepošten. Tudi učenje doma ni tako napačno. Ni mi treba zgodaj vstati in nositi torbe v tretje nadstropje kot v šoli. Še vedno pa bi raje spet kmalu šel v šolo.

 

Kristijano Beganovič, 3. razred

 

Zaradi virusa imamo šolo na daljavo. Moja nova učiteljica je mami. To mi ni preveč všeč. Saj je lepo doma, še lepše pa je v pravi šoli. Užival sem pri izdelavi slike iz naravnih materialov. Z atijem sva šla v gozd. Nabrala sva rože, mah, storže, suhe veje, veje različnih dreves, listje, lubje. Doma sem na pesku sestavil mini gozd. Mami je bil zelo všeč. Komaj čakam vrnitve v šolo.

 

Lovro Slak, 3. razred

 

Moj dan poteka tako, da zjutraj vstanem, se preoblečem, pojem zajtrk in pospravim posteljo. Dopoldnevi so večinoma namenjeni učenju in domači nalogi. Najprej naredim domačo nalogo in ponovim snov, nato pa še malo vadim branje in poštevanko ter deljenje. Nalogo naredim večinoma sam, če pa kaj ne razumem, mi pri tem pomaga ati. Popoldne pa veliko časa preživim zunaj, kjer se vozim s kolesom, igram košarko, skačem s kolebnico ter se igram s psičko Piko. Z družino smo se vsak dan odpravili na kakšen daljši sprehod v naravo. Pri šoli na daljavo mi je najbolj všeč, da ne rabim tako zgodaj vstati in da si lahko večkrat vzamem odmor za malico. Tudi sošolce in sošolke že zelo pogrešam, saj smo se skupaj veliko igrali, se zabavali in kdaj kaj ušpičili. Upam in želim si, da bo vsega tega kmalu konec in se bomo lahko kmalu vrnili v šolske klopi.

 

Matic Štepec, 3. razred

 

Bil je ponedeljek, ko se je prenehal pouk zaradi korona virusa. Bila sem zelo vesela, saj sem mislila, da so se začele nekakšne počitnice. A kaj kmalu sem ugotovila, da te počitnice niso počitnice ampak šola, ki se izvaja na drugačen način – šola na daljavo. Kot vsako jutro sem morala vstati, se obleči, pozajtrkovati in se usesti za mizo. Mami mi je pripravila in pomagala pri šolskem delu. Za nagrado, če sem bila pridna, sem lahko ustvarjala s sestrico Mašo v kuhinji in se igrala na prostem. Da pa je bil dan bolj pester, sem se s sestricami tudi skregala. Dedo me je naučil zelo veliko stvari. Učila sva se poštevanko, vrtnariti in različne igre. Najbolj pa sem čakala petke in sobote, da je oči prišel domov zdrav. Najbolj si želim, da bi bilo konec pouka na daljavo in da vidim svoje prijatelje in učiteljici, saj jih že zelo pogrešam.

Melani Cesar, 3. razred

 

Šola na daljavo mi je še kar všeč. Všeč mi je, da lahko dlje spim in da je bila mami doma, da mi je lahko pomagala pri šolski snovi. Najbolj všeč do sedaj mi je bil športni dan. Cela naša družina je odšla s kolesi na izlet. Všeč mi je bilo tudi, ko smo šli v gozd nabirat material za likovni izdelek. V šoli na daljavo sem se naučil uporabljati računalnik. Pohvalil bi rad tudi moji učiteljici, ker se tako trudita in nam priskrbita veliko zanimivih gradiv in videoposnetkov.

 

Vito Jerant Žnidaršič, 3. razred

 

Šola na daljavo je nekaj novega za nas učence, učitelje in starše. Moj šolski dan je malce drugačen od običajnega šolskega dne. Zjutraj vstanem med deveto in deseto. S sestrico si pripraviva zajtrk, nato pa se lotiva šolskih obveznosti. Dela ni malo. Pri delu mi pomagata sestrica in mamica kadar je doma. Mami poskrbi, da so vse naloge poslane učiteljici v pregled. Popoldan imam čas za igro in gibanje na svežem zraku. Zvečer si z družino ogledamo kakšen film. Čeprav sem ves čas doma, pogrešam tudi prijatelje. Upam, da ostanemo zdravi in se vse to čimprej konča.

 

Žan Maver, 3. razred

 

 

Dostopnost