V šoli v naravi v CŠOD Burja mi je bilo najbolj všeč, ko smo šli z ladjo v Piran. Sprehodili smo do cerkve in na eni strani je bil razgled na celo mesto na drugi strani pa na morje. Na Tartinijevem trgu smo šli še na sladoled.

Zelo všeč mi je bilo, ko smo šivali vrečke za dišavnice in sol. Najprej nisem znal šivati, potem pa mi je učiteljica pokazala in mi je šlo bolje. Dvakrat se mi je zavozlalo, a mi je na koncu le uspelo. Vrečka je bila grda, dokler je nisem obrnil.

Užival sem tudi, ko smo šli raziskovati morsko obalo. Jaz sem našel veliko stvari. Nekaj izmed teh je bilo polžev in nekaj školjk. Druga skupina je našla dva raka, veliko školjk in leščurja.

V spominu mi je ostal piknik. Učili smo se, kako se kupi ribo in jo očisti. Bil sem kuhar. Zelo sem bil presenečen, ker so se tako hitro spekle. Pekli smo sardele. Nato pa smo jih še pojedli.

Jaka Travnik, 3. razred

 

V šoli v naravi smo spali štiri dni in bilo je zelo zabavno. Prvega dne sem se zelo veselil. Ko smo prišli, smo najprej spakirali in nato odšli v jedilnico. Tam smo poslušali in se dogovorili, kaj bomo delali. Razdelili smo se v skupine po 8 otrok. Vsak dan smo se kopali v bazenu. Zelo sem se zabaval. Učili smo se plavati kravla in skakati na glavo ter se potapljati. Bil sem med dobrimi plavalci. Naša učiteljica je bila Urška.

Predzadnji dan smo imeli zabavo. Dobili smo sladkarije, plesali in učiteljici Tanji Brodnik zapeli pesmico. Ko je bilo zabave konec, smo šli spat. Takoj ko smo se zbudili, smo spakirali, odšli plavat in čakali do kosila, nato pa odšli domov. Komaj sem čakal, da grem. Ko smo prišli do šole, so nas čakali starši. Tudi oni so nas zelo pogrešali.  

Erik Kocijančič, 3. razred

 

Dostopnost