Nekega dne med počitnicami smo šli v Italijo na izlet. Zelo dolgo smo se peljali – okoli 4 ali 5 ur, a meni je bilo v redu.

Ko smo prišli, sem komaj čakal, da pogledamo apartma. Ko sem ga videl, sem bil navdušen. Mami je v sredo rekla, če bi šli v Gardaland. Jaz sem bil zelo navdušen in nisem mogel več čakati, zato sem ves čas spraševal, kdaj bomo šli. Ko smo prišli, sem najprej hotel, da gremo na letala. Potem je sestrica hotela na ladjice. Ko smo šli na vse, kar smo hoteli, smo srečali Jakata in njegovo družino. Tudi oni so prišli v Gardaland. Tam smo ostali do 23:00 zvečer. V apartmaju pa smo bili ob polnoči. Ko smo prišli, sem samo še zaspal od zadovoljstva in veselja. Naslednji dan je mami imela rojstni dan, zato smo za kosilo šli v picerijo. V Italiji je pica res odlična! Seveda, če je pa tam nastala. Zelo mi je bilo všeč, ko smo šli okrog 17:00 na sprehode, saj smo se po poti ustavili na sladoledu. A seveda sem pogrešal svoj dom.

Imeli smo se zelo lepo, a vseeno je treba iti domov. Naučil sem se, da dom ni tam, kjer se zabavaš, ampak tam, kjer se dobro počutiš.

Jan Pekolj, 5.a

Dostopnost