Šli smo na počitnice v Italijo z avtodomom. Bilo je sonce in bilo je zelo vroče. Odločili smo se, da gremo v Gardaland. Ker sem imel še veliko denarja od obhajila, sem se odločil, da za vso družino plačam jaz.

Ko smo prišli, me je bilo strah, saj sem videl, kako visoko je. Noge so se mi tresle od strahu, jaz pa sem komaj čakal, da grem na prvo vožnjo. Šel sem na vlakec, kjer se obrneš na glavo. Bilo je zelo dobro. Malo smo se sprehajali, videl sem zelo veliko lepih stvari. Potem smo videli še en vlakec. Ta je bil višji, hitrejši in daljši. Z očijem sva odšla na vlakec. Ko sem bil na njem in videl samo pot, ki je vodila visoko gor, sem se cel tresel od strahu. Pripeljala sva se na vrh. Potem je sledila strma dolina. Zamižal sem. Kmalu sva bila že na koncu. Postalo mi je všeč. Na ta vlakec sem potem šel še trikrat. Šli smo naprej in videli eno igro, kjer si lahko zadel zelo veliko žogo. Bil sem zelo dober in zadel dve žogi. Eno imam še zmeraj v sobi, drugo pa sem dal sestri. Bilo je zelo vroče. Šli smo v en zelo kratek tunel, kjer so iz sten pihali hladni vodni hlapi. Ohladili smo se. Potem smo hoteli iti na colorado boat. Pisalo je, da je treba čakati 40 minut v vročini. Mi smo raje plačali 16 evrov za oba in bilo je zelo dobro.

Odločili smo se, da je bilo dovolj. Odšli smo nazaj v avtodom. Mami sem rekel, da moramo nujno še kdaj sem, ker nisem sprobal vseh vlakcev.

JAKA TRAVNIK, 5.a

Dostopnost