22. 4. 2021 smo imeli eko dan. Takrat je dan Zemlje. V 2. razredu smo na dan Zemlje odšli ven na sprehod. Nabirali smo koprive, bukove liste, regratove liste, regratove cvetove, trobentice, marjetice in vijolice.

Vse sestavine smo prinesli v šolo in iz njih naredili različne pomladne jedi. Najprej smo naredili smuti iz kopriv. Bil je zelo dober. Za pripravo smutija potrebujemo koprive, grenivko, banano, javorjev sirup in vodo. Nato smo naredili tudi regratov med. Za pripravo medu rabimo regratove cvetove in sladkor. Na koncu smo naredili še spomladansko solato z regratom, trobenticami, vijolicami, bukovimi listi in marjeticami.

Najbolj sem se zabavala ob pripravi jedi in napitka. Zagotovo jih bom naredila tudi doma. Eko dan mi je bil zelo všeč, saj sem še bolje spoznala, da nam narava ponuja veliko dobrega in lepega. Le vestno moramo skrbeti zanjo.

Eva Praznik, 2. a

Dostopnost