Včerajšnji dan mi je bil zelo zabaven. Izdelovali smo glasbila in sicer strgalo, ropotuljico in male činele. Obiskali sta nas dve dekleti iz osmega razreda, ki obiskujeta Glasbeno šolo Trebnje. Zaigrali sta nam dve pesmi. V telovadnici smo poslušali glasbeno pravljico. Naslov je bil Miška poišče svoj dom. Zelo sem se zabavala.

Zarja Kozlevčar, 3. razred

Včeraj mi je bilo všeč, ko smo izdelovali glasbila. Zanimivo je bilo, ko smo gledali slike glasbene šole v Novem mestu. Zelo zanimivo je bilo, ko sta Pia in Naja odgovarjali na naša vprašanja o glasbeni šoli. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo poslušali glasbeno pravljico. Na ta dan sem se naučila veliko novega o glasbi.

Eva Kopač, 3. razred

Včeraj je bilo zelo fino. Prvo uro je učiteljica razložila, kako bo potekal dan. Drugo uro smo imeli likovne delavnice. Izdelovali smo glasbila. Tretjo uro sta prišli dve osmošolki in nam zaigrali na dva inštrumenta. Četrto uro smo poslušali glasbeno pravljico n peto uro smo dokončali glasbila, ki jih nismo drugo uro.

Maša Vodopivec, 3. razred

Včeraj smo izdelovali glasbila. Obiskali so nas učitelji Glasbene šole Trebnje. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo poslušali pesem, ki so nam jo zaigrali učitelji. Pred tem pa sta v učilnico prišli še dve osmošolki in nam razložili vse o glasbeni šoli. Na koncu sta nam zaigrali na klavir in violončelo. Med tem smo izdelovali strgalo, ropotuljico, kastanjeto in tam-tam.

Iza Jerlah, 3. razred

Dostopnost